Travel reports – matkakuluraportit

TallinnaanMembers of Congress don’t report millions of dollars’ of travel costs as a routine basis. Those costs have come from foreign travel, say Treasury Department reports. The price of Congressional foreign travel has not doubled but tripled, from approximately $6.4 million to $19.4 million in 2008, decresing to $17.6 million in 2009, according to yearly reports by the Treasury Department.

To sum it up, the Congress men and women have spent over $100 million on foreign travel since the start to the millenia.

The amount is actually $30 million to $40 million more than the routine reports report, though they are so full with erroneous data and inconsistencies that it is virtually impossible to get a sound total sum for any single year, let alone one for the whole decade.

The House and Senate together have spent about $80 million on foreign travel costs starting from 2001. Whatever the yearly or cumulative total is, there are two trends are blunlty visible: the sum total reported by Congress in public is way less than the real spenditure the Treasury Department reports. Thus it’s clear to see that the total amount spent on foreign travelling has skyrocketed in the last decade.

Foreign travel includes travel to Europe as well, such as cities like Tallinn.

For instance, in 2006 the Senate said it spent $3.84 million in foreign travel and the House reported $5.91 million, making it $9.75 million int total. If you look closely to the Treasury Department reports, the total amount of dollars spent on the travlling abroad was that year $13.94 million.

Also Pentagon spends a significant amount of money on flights for Members travelling to foreign countries, the Treasury figures nor the Congressional Record reports include those numbers. Congressional travelling abroad is funded out of a neverending Treasury account that is fgilled automatically without any action. It was established by a statute dating from a Korean War-era that makes it possible for the Congress to use extra foreign currency for paying the travelling costs.

Kongressijäsenet jättävät miljoonien dollarien matkakulut raportoimatta. Nuo menot koostuvat lähes kokonaisuudessaan ulkomaanmatkoista. Matkakulut ovat kolminkertaistuneet vuosituhannen alusta ensimmäisen vuosikymmenen loppuun mennessä. Kymmenessä vuodessa ulkomaan matkoihin on käytetty yli 100 miljoonaa dollaria. Se on 30-40 miljoonaa enemmän kuin on raportoitu virallisesti. Viralliset raportit ovat kuitenkin niin täynnä virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia, että niistä on vaikea päätellä edes vuoden matkalukuja, saati sitten koko vuosikymmenen.

House ja Senaatti yhteensä ovat kuluttaneet noin 80 miljoonaa ulkomaan matkoihin vuodesta 2001 lähtien. Mikä vuosittainen kulumatiivinen summa sitten onkaan on helppoa päätellä, että kulut ovat nousseet pilviin. Myös se on selvää, että julkistetut summat matkoihin kuluneista dollareista ovat selkeästi ja räikeästi pienemmät kuin oikeat kulut.

Kuluja on tullut matkoista konferensseihin mm. Eurooppaan. Monet Euroopan pääkaupungit järjestävät monia mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tapahtumia, kuten Tallinna ja Helsinki. Tallinnan ja Helsingin välinen matka ei ole kuin 60 km, joten matkaan kumpaan tahansa kaupunkiin on helppo yhdistää risteily tai päiväristeily. Helsingistä Tallinnaan on helppo matkustaa laivalla lahden yli ja viipyä päivä Tallinnassa tai useampikin. Risteily Tallinnaan on mukava tapa tutustua historialliseen Tallinnan vanhaan kaupunkiin nopeasti ja edullisesti.

Myös muut tahot ovat käyttäneet miljoonia edustajien matkoihin, mutta raportit eivät kerro niitä lukuja.Kulut katetaan sitä varten 50-luvulla perustetulla tilillä, joka täyttyy automaattisesti, ilman että siitä pitää erikseen päättää.

https://www.legistorm.com/

http://www.risteilytallinnaan.com